InDeRoos coacht het verzuim mee naar beneden en leert zelf het meest!

Anderhalf jaar geleden stapte ik in een tijdelijk avontuur. Als Verzuimcoach teamleiders het verzuim helpen verlagen. Nu vier verlengingen van de opdracht verder, coach ik teamleiders en bewaak ik het casemanagement. Een leuk tijdelijk avontuur draait uit op een ambitie voor langere tijd.

Vanuit de behoefte mensen een langere periode bij te staan, heb ik mijn verzuim kennis gekoppeld aan mijn coaching skills. Zo kon ik van tijdelijk adviseur transformeren  naar de coach die je langdurig bijstaat het verschil te realiseren. Wow! Ik kan mijn commitment en loyaliteit aan de klant leggen in een langdurige relatie. En het werkt.

Het is een win win situatie in alle opzichten. Een complexe situatie krijgt de aandacht die het verdient. Iedereen leert en kan de inzichten verwerken in de volgende acties. Het verzuim daalt. De coacht vindt zijn ideale opdracht vorm.

Misschien leert de coach meer dan de gecoachte. In een periode waarin mijn opdrachtgever zoekt naar het goede kader waarin operationele slagkracht leidt tot blijvende verbeteringen, werk ik me een slag in de rondte om daarin een bijdrage te leveren. Als coach je handen vuil maken en verantwoordelijkheid voor resultaten delen en dragen; precies wat ik zocht.

Wat is dan de les? Om op korte termijn goede oplossingen te kunnen vinden, heb je een goed en stevig perspectief nodig. Een punt op de horizon, een gedeeld ideaal. Heb je dat punt niet moet je veel harder werken. De frustratie ervaren is de les. Dit doen, levert een dieper weten op. Want hoe doe je dat nou echt? Met elkaar keuzes maken over onze gewenste toekomst.

Daarom heb ik twee besluiten genomen. Ik ga op zoek naar een volgende verzuim coach opdracht; ditmaal met een duidelijk perspectief vanaf de start. En ik volg de vragen van mijn coaches met nog meer belangstelling. Het zijn ook mijn vragen. Als coach word je beter door te blijven leren. Dat is goed om te weten en ook veel leuker. Weg met de alwetende coach!  verzuim